Barn og ungdom

Gjennom trening og etikette lærer barna selvdisiplin og kroppsbeherskelse.

Aikido er en fredelig kampkunst der vi ikke ønsker å gå i kamp. I aikido møter man hardt med mykt, og bruker motstanderens energi og styrke for å nøytralisere angrepet.

På barn og ungdomspartiene vil deltakerne oppleve trening i trygge omgivelser. Barna lærer fallteknikk, styrke, balanse, forbedret koordinasjonsevne og å bli glad i kroppen sin.

De får også trent seg i samspill og empati. Gjennom trening og etikette lærer barna selvdisiplin og kroppsbeherskelse.

Barnetreningene passer for barn mellom 10-15 år.

Møt opp 15 min før trening

Det er ønskelig at deltakerne møter opp minst et kvarter før trening. Etter at man har tatt på seg drakten, og bukket inn til dojoen kan man bruke mattearealet til lek og selvtrening. Når treningen starter, altså presist kl. 18.00 skal alle sammen sitte i korrekt sittestilling på rekke, vendt mot ”shomen”. Dette gjør at deltakerne endrer fokus til det som skal skje, og at barna nullstiller seg og åpner seg for nye inntrykk. Under trening gjelder vanlig etikette.

Barn og ungdomstreningene vil ha et litt annerledes fokus med mer lek innkorporert i treningen. Videre blir det fokusert på teknikker, fallteknikk, pusteøvelser, tøyning og avslapning. Og det skal selvsagt være gøy!

Mon-grader for barn

Barn og ungdom opp til 15 år kan gradere seg innen mon grader i aikido. Dette er juniorgrader som tilsvarer voksengradene kalt kyugrader. Mon-gradene er det flere av og mindre man må kunne til hver grad, på denne måten skal de kunne lære seg litt og litt og gradere oftere.

For å få lov til å gradere til ny grad må personen kunne sitt pensum, huske det forrige, ha nok tid og økter som står på kravet og få godkjennelse fra hovedinstruktør til å prøve.

Gradene blir markert med nytt farget belte, det går fra 13. til 1. mon, med gult, oransje, grønt, blått, rødt, brunt og til slutt belte med svart stripe.

Når man blir 15 år kan mon-graden konverteres inn i tilsvarende kyu grad.

Pris og treningstider:

For personer under 16 år koster det kr 200,- per måned. Første trening er gratis.

Alle instruktører ved Bergen Aikidoklubb med ansvar for personer under 18 år har politiattest.

Barn trener sammen med voksne og kan velge hvilke treningsdager som passer.

  • Mandag: 18.00 – 19.30 Aikido
  • Tirsdag: 19.00–20.30 Aikido
  • Onsdag: 19.00 – 21.00 Iaido
  • Torsdag: 17.00 – 18.30 Aikido
  • Fredag: 18.00 – 20.00 Iaido

Husk å møt opp minimum 10 minutter før trening, fordi dørene låses.